Vége lehet a Demonoid torrentoldalnak

kalóz kisfiú szemkötő warez
A child dressed as a pirate takes part in a Halloween party at the US military camp Bondsteel near the town of Ferizaj on October 30, 2015. AFP PHOTO/ARMEND NIMANI / AFP / ARMEND NIMANI
Vágólapra másolva!
Még tavaly augusztusban meghalhatott az alapítója.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évben több alkalommal is írtunk arról, hogy a régi nagy kalózoldalak egymás után dobják be a törölközőt, ráadásul nem a jogvédők fellépései, hanem egyéb jellegű problémák miatt. Szeptemberben a Demonoid hosszas leállásáról is beszámoltunk: az üzemzavar önmagában nem mondható épp szokatlannak a kalózoldaltól, azonban az alapítója érthetetlenül hosszú ideig nem adott magáról életjelet.

Forrás: AFP/Armend Nimani

A Demonoid és a Deimos néven ismert alapítója a mai napig nem tértek vissza, és a jelek szerint nem is fognak. A portál moderátori csapatának talán legismertebb tagja a napokban bejelentette, hogy Deimos 99 százalékos bizonyossággal

meghalt egy tavaly augusztusi balesetben.

Ezt száz százalékos bizonyossággal inkább nem hajlandó állítani, de az elmúlt hetekben éppen elég információt sikerült összeszednie ahhoz, hogy szinte semmi kétsége se maradjon a helyzetről.

A Demonoid moderátori csapata nem fér hozzá a portál infrastruktúrához, ha ez így lenne, akkor valószínűleg már rég életre keltették volna a kalózoldalt. Jelenleg semelyikük sem tudja, hogy mi fog történni, azonban az alapító halálhírét bejelentett phaze1G biztos benne, hogy nem vesz részt semmilyen feltámasztási kísérletben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!