Véletlenül kapott tíz Google Pixel 3 mobilt egy vevő

google pixel 3 xl okostelefon
Google Pixel 3 XL
Vágólapra másolva!
Pedig csak a hibás mobiljának az árát szerette volna visszakérni.
Vágólapra másolva!

Magyarországon nem érhető el a Google saját webshopja, így aki például Pixel okostelefont kíván vásárolni, annak vagy egy másik uniós országból kell rendelnie egyet, vagy egyénileg importált modellt vehet valamelyik mobilos kereskedésben. Persze ahol elérhető a Google saját webshopja, ott a legegyszerűbb közvetlenül a vállalattól megvásárolni az eszközeit.

Google Pixel 3 XL Forrás: Google

Vagy legalábbis látszólag ez a magától értetődő gondolatmenet. Az elmúlt években elég sok rémtörténetbe futottunk bele a Google webáruháza kapcsán, például a csomagokat összeállítók hibáznak, és nem a megrendelt terméket küldik ki a vevőnek. Ez még hagyján, ilyen malőr bármelyik webshopban előfordulhat.

Az igazi gondot a webshop vevőszolgálata jelentheti, probléma esetén elképesztően lassúnak és nehéznek bizonyulhat az ügyintézés.

Most újabb fejvakarós sztori jött az Egyesült Államokból a Google webáruháza kapcsán. Az elmúlt időszakban egy vásárló vissza kívánta téríttetni a meghibásodott, fehér színű Google Pixel 3 mobiljának az árát, majd az volt a terve, hogy a pénzből rendel egy másik modellt a cégtől. Némi huzavona után a 980 dollárjából a Google visszatérített 80 dollárt, majd a reklamációk hatására egyszer csak küldött neki

tíz darab, rózsaszín Pixel 3-at.

A vevő persze nem tudta mire vélni a helyzetet, megint reklamált a Google-nél, de a cég munkatársainak a jelek szerint van jobb dolguk is, minthogy a gondjaival foglalkozzanak. Jelen pillanatban ott tart az ügy, hogy a férfi vissza fog küldeni kilenc darabot a Google-nek a rózsaszín telefonarzenáljából. Amennyiben a cég nem veszi át a pakkot, akkor lezártnak tekinti az ügyet, és további reklamáció helyett eladja az összesen

bő 9000 dollár (2,6 millió forint) piaci értékű mobilokat.

Ezt egyébként most is megtehetné, a hibásan kiküldött telefonokat ugyanis törvényileg nem kötelessége visszajuttatni a Google-nek, de ő morális alapon nem kíván a cég kárára nyerészkedni. Kivéve, ha a Google webshopjának az illetékesei nem szedik végre össze magukat, mostanra erősen fogyóban van a türelme.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!