Szörnyen elbaltázták a Nokia 9 PureView frissítését

Vágólapra másolva!
Akár egy csomag rágógumival is fel lehet már oldani (a saját ujjlenyomatunk helyett) a készüléket.
Vágólapra másolva!

A Nokia 9 PureView hiába tűnt nagyon ígéretesnek, a tesztek elég lehangoló képet festettek a csodamobilról. Az egyik leggyengébb pontja a képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó, ami sokszor nem regisztrálja a feloldási kísérleteket.

Nemrég a HMD Global kiadott egy nagy frissítést, ami a szenzor hatékonyságán javított. A több hullámban érkező csomag állítólag sokkal jobb használati élményt garantál, és többen valóban arról számoltak be, hogy már 10-ből 9-szer feloldódik az eszköz, és nem kell olyan erősen nyomni a képernyőt.

Forrás: PhoneWorld

Napokon belül kiderült azonban, hogy bár a hibás olvasások száma csökkent, az ujjlenyomat-olvasó nem lett jobb. A legtöbben már teljesen ismeretlen ujjlenyomatokkal is fel tudják oldani a Nokia 9 PureView-t, sőt, egy csomag rágógumival, pénzérmével vagy kesztyűvel is feloldható a készülék zárolása.

Ez azt jelenti, hogy ha bárki hozzáfér a készülékhez, gyakorlatilag pillanatokon belül fel tudja azt oldani. Minden bizonnyal a HMD Global úgy módosított az algoritmusokon, hogy a szenzor kisebb egyezési valószínűség mellett is zöld utat adjon a használónak.