Mégsem kerül ki a Paint a Windowsból

microsoft paint windows
Microsoft Paint
Vágólapra másolva!
Megváltoztatta a korábbi döntését a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Rossz hírt kaptak két évvel ezelőtt a Windowsban a kezdetek óta jelenlévő Paint (eredetileg Paintbrush) program rajongói, a 2017 októberében megjelent Windows 10 Fall Creators Update-tel lélegeztetőgépre került az ikonikus alkalmazás. Azóta a Microsoft nem végzett rajta semmilyen funkcionális fejlesztést, és azt állította, hogy idővel ki fogja venni a Windows 10-ből, bár a Microsoft Áruházon keresztül telepíthetik majd azok, akik ragaszkodnak hozzá.

Microsoft Paint Forrás: Origo

Most ismeretlen okból a Microsoft meggondolta magát, a Windows 10 May 2019 Update-től kezdődően a Paint kikerült a hivatalosan elavultnak nyilvánított programok köréből. Brandon LeBlanc termékmenedzser közhírré tette, hogy

a belátható jövőben már nincs tervbe véve a program Windowsból való eltávolítása.

Emellett kiszedték a Paint eszköztárának a jobb széléről a „Termékriasztás" gombot is, ami az alkalmazás jövőbeli nyugdíjazására próbálta figyelmeztetni a használóit.

A Paint megmenekülése mögött feltehetően a relatív népszerűsége áll, hiszen a 2017 áprilisában elérhetővé vált Windows 10 Creators Update frissítésben leváltotta a Paint 3D. Vagy legalábbis a Microsoftnak ez volt a célja vele, de ezek szerint jóval több funkciót kínáló utódja annyira nem nyerte el a felhasználók tetszését, maradtak a régi programnál.

Persze ez csak spekuláció, de más oka nem igazán lehet a mostani hátraarcnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!