Hadilábon áll az ábécével az új Windows 10

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
A májusi frissítés telepítésekor egyelőre ki kell húzni a külső meghajtókat.
Vágólapra másolva!

A Microsoft el kívánja kerülni a május végén általánosan elérhetővé váló Windows 10 May 2019 Update óriásfrissítéssel a tavaly októberi óriásfrissítés körüli botrányokat, azaz nem szeretné, ha az új rendszer súlyos bugokkal érkezne meg az átlagos számítógépezőkhöz. Az elmúlt hetekben már fény derült néhány kellemetlen hibára, amelyekkel elvileg már nem fog szembesülni a nagyközönség, most pedig a cég elismert egy újabb, kifejezetten bizarr jelenséget is.

A kép csak illusztráció Forrás: Adam Sondel / Pexels

A problémát az jelenti, hogy egy bugnak köszönhetően a Windows 10 telepítőprogramja átcímkézheti a számítógéphez csatlakoztatott meghajtókat, például a G betűjelű meghajtóból H betűjelűt faraghat. Ez a későbbiekben összezavarhatja a telepítőprogramot, ami miatt totális kudarcba fulladhat az új Windows 10 installációja.

Jelenleg ezt a hibaüzenetet látják azok, akiket érint a probléma Forrás: Microsoft

A hibajelenség azokat érintheti, akik a Windows 10 valamelyik tavalyi kiadásáról próbálnak közvetlenül felfrissíteni a 2019. májusi kiadásra, miközben USB-porton keresztül külső háttértárak (például pendrive, memóriakártya, külső merevlemez) csatlakoznak a számítógépéhez. Emellett akkor is kibújhat a szög a zsákból, ha több belső háttértár van a PC-ben, vagy éppen egy háttértár szét lett osztva több partícióra.

A jó hír az, hogy a Windows 10 telepítését előkészítő alkalmazás tud erről a hibáról, így, ha problémás konfigurációt érzékel, akkor egy nem túl informatív hibaüzenettel leállítja a folyamatot.

A Microsoft tájékoztatása szerint a hibát egy összegző frissítésben javítja majd, így a Windows 10 May 2019 Update általános elérhetővé válásakor már nem fog gondot okozni. Aki már most telepítené az óriásfrissítést, és a fenti hibaüzenettel találkozik, az megpróbálhatja kihúzni a külső adattárolókat az USB-portokból, hátha akkor már továbbmegy a telepítés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!