Figyelmeztet a Windows 7 halálára a Microsoft

Microsoft Centre in Munich MICROSOFT windows heading LOGO SOFTWARE
The Microsoft logo on the facade of the new Miscrosoft Germany Centre in Munich, Germany, 6 March 2017. Photo: Matthias Balk/dpa
Vágólapra másolva!
Ezúttal nem erőszakosan próbálja eladni a Windows 10-et.
Vágólapra másolva!

Jövő év január 14-ével megszűnik a Windows 7 kiterjesztett terméktámogatása, így az átlagos számítógépezők, továbbá a pénztárcájuk kinyitására nem hajlandó vállalatok a kérdéses nap után nem kapnak a rendszert futtató gépeikhez biztonsági frissítéseket. Ettől függetlenül a Windows 7-es számítógépek működőképesek maradnak.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Matthias Balk

Az előzetes tájékoztatásának megfelelően a Microsoft most megkezdte a Windows 7-es számítógépeket használók értesítését a támogatás megszűnéséről. Az érintetteknél lenti képen látható ablak jelenik meg, miszerint tíz év után nyugdíjba vonul a rendszer. A kék gombra kattintva ez a tájékoztató weblap töltődik be, amely az adatmentési lehetőségekről ad tájékoztatást, és persze javasolja a Windows 10 licencelését, vagy a rendszerrel előtelepített új PC megvásárlását.

Már figyelmezteti a Windows 7-et használókat a rendszer nyugdíjazására a Microsoft Forrás: Bleeping Computer

Szerencsére a Microsoft ezúttal nem kívánja halálra idegesíteni a felhasználókat, így az ablak alján lévő dobozt kipipálva a jövőben nem jelenik meg többé a figyelmeztetés.

Ez nem olvasható a Microsoft weblapján, de a régebbi PC-k ingyen is megmenthetőek lehetnek, csak át kell állítani azokat Windows 7-ről egy naprakész Linux-disztribúcióra.

A Gemius Ranking adatai alapján idén márciusban a hazai számítógépek

  • 48,56 százalékán Windows 10,
  • 36,76 százalékán Windows 7,
  • 6,64 százalékán Windows 8.1,
  • 2,96 százalékán Windows XP,
  • 2,7 százalékán pedig macOS futott.

A Linux részesedése nem tisztázott: a fenti számokat összeadva 97,62 százalék jön ki, a maradék 2,38 százalék a Linux és a nem megállapítható típusú rendszerek együttes részesedése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!