Idén a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó a sláger

Vágólapra másolva!
A nagy kérdés pedig az, hogy fejlődnek-e, hiszen a hagyományos szenzorok egyelőre gyorsabbak és pontosabbak.
Vágólapra másolva!

Bár egy darabig úgy tűnt, talán az androidos mezőny is teljes mértékben követi az Apple-t, és az arcfelismerésre koncentrál, az utóbbi időben az arcfelismerők háttérbe szorultak, és minden androidos gyártó a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasókra koncentrál. Ez a megoldás már a középkategóriában sem számít újdonságnak.

Sajnos a technológia még nem tökéletes, hiszen a hagyományos szenzorok pontosabbak és gyorsabbak is ezeknél. Ennek ellenére a Digitimes forrásai szerint idén az olyan OLED-kijelző lesz a sláger, amelybe ujjlenyomat-olvasót építettek.

Forrás: AndroidPIT

Mindennek az oka részben az, hogy az effajta panelek ára mostanában csökkent, a trend pedig folytatódik. Ha minden jól megy, akkor az olcsóbb csúcsmodellek mindegyike, sőt, a középkategória is átáll erre a technológiára. Ezzel egyszerre az LCD-kijelzők egyre inkább eltűnnek majd.

Remélhetőleg azért a beágyazott ujjlenyomat-olvasók minősége, pontossága és megbízhatósága is javul majd idén, hiszen a Nokia 9 PureView szenzorát sikerült annyira elrontani, hogy még egy csomag rágógumi is feloldja a zárolást.