Nőtt a Windows 10 helyigénye

2019.04.26. 14:08

A néhány éve olcsó tabletet vagy laptopot vásároltak lehetnek bajban.

Egészen eddig a Windows 10 hivatalosan csak 16 GB (32 bit) vagy 20 GB (64 bit) kapacitású belső háttértárat követelt meg, ezen pedig már 2015-ben is sokan elcsodálkoztak. A nagyon alacsony limit mögött a hardvergyártók nyomása állt, hiszen szerettek volna minél olcsóbb SSD vagy eMMC háttértárral szerelt tableteket és notebookokat piacra dobni. Ne feledjük, hogy egészen a közelmúltig nem voltak olcsók ezek a memórialapkák.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Jung Yeon-Je

A csupán 16 GB háttértárral ellátott eszközöket vásárlóknak már eddig is meggyűlhetett a bajuk a minimális mennyiségű háttértárral, hiszen alig tudtak bármit telepíteni vagy felmásolni a kütyüikre, ráadásul a kevéske szabad hely a Windows általános működési sebességére is kihathatott.

Még a nagyobb frissítések telepítése is akadályba ütközhetett a helyhiány miatt.

A Microsoft most végre úgy döntött, hogy ideje kezdeni valamit a problémával, de nem tette túlságosan magasra a lécet: a május végén érkező Windows 10 May 2019 Update már minimum és univerzálisan 32 GB háttértárat követel meg, így a kevesebbel szerelt tabletekre és notebookra nem lesz telepíthető.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!