Mutatja majd a mobilok értesítéseit a Windows 10

microsoft windows 10 csatolt telefon my phone
A tesztelőknek már az androidos mobiljaik értesítéseit is megjeleníti a Csatolt telefon alkalmazás
Vágólapra másolva!
A Csatolt telefon újabb funkcióját kezdte nyilvánosan tesztelni a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Nagy ovációban részesült a Csatolt telefon (My Phone) appjának a bejelentésekor a Microsoft. A Windows 10-es alkalmazás képes vezeték nélkül összekötni az okostelefonokat a Windows 10-es PC-kkel, lehetővé teszi a mobilok számítógépen keresztüli használatát. Sajnos keservesen lassan halad a fejlesztése, így az Android 7.0+ készülékekkel rendelkezők jelenleg csak a képeiket nézegethetik vele, továbbá SMS-eket olvashatnak és küldhetnek.

A tesztelőknek már az androidos mobiljaik értesítéseit is megjeleníti a Csatolt telefon alkalmazás Forrás: Microsoft

A Windows 10 előzetes kiadásait futtatók idén márciusban megkapták a kijelzőtükrözési lehetőséget is, így amennyiben a körülbelül egy tucatnyi támogatott, androidos okostelefon valamelyikével rendelkeznek, akkor képesek a számítógépükön át kezelni a mobiljukat.

Most pénteken újabb funkciót kaptak a nyilvános tesztelők, végre megjelent a Csatolt telefon alkalmazásban a mobilon lévő értesítések kijelzésének a lehetősége. Ezzel a mobil felébresztése nélkül meg lehet tekinteni az értesítési felület tartalmát, továbbá egyenként és egyszerre eltüntetőek róla az aktív értesítések.

Amennyiben a felhasználó elutasít egy értesítést a számítógépén, akkor az a mobiljának az értesítési területéről is eltűnik. Ugyanez fordított irányban is igaz, azaz a mobil és a PC között mindig szinkronban maradnak az aktív értesítések.

Sajnos az értesítések megtekintésén és bezárásán kívül másra jelenleg nem képes a Csatolt telefon, azaz ha beviteli mezőket vagy gombokat is kínál egy értesítés, akkor azokat nem lehet kezelni vele.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!