Mutatja majd a mobilok értesítéseit a Windows 10

2019.04.28. 08:07

A Csatolt telefon újabb funkcióját kezdte nyilvánosan tesztelni a Microsoft.

Nagy ovációban részesült a Csatolt telefon (My Phone) appjának a bejelentésekor a Microsoft. A Windows 10-es alkalmazás képes vezeték nélkül összekötni az okostelefonokat a Windows 10-es PC-kkel, lehetővé teszi a mobilok számítógépen keresztüli használatát. Sajnos keservesen lassan halad a fejlesztése, így az Android 7.0+ készülékekkel rendelkezők jelenleg csak a képeiket nézegethetik vele, továbbá SMS-eket olvashatnak és küldhetnek.

A tesztelőknek már az androidos mobiljaik értesítéseit is megjeleníti a Csatolt telefon alkalmazásForrás: Microsoft

A Windows 10 előzetes kiadásait futtatók idén márciusban megkapták a kijelzőtükrözési lehetőséget is, így amennyiben a körülbelül egy tucatnyi támogatott, androidos okostelefon valamelyikével rendelkeznek, akkor képesek a számítógépükön át kezelni a mobiljukat.

Most pénteken újabb funkciót kaptak a nyilvános tesztelők, végre megjelent a Csatolt telefon alkalmazásban a mobilon lévő értesítések kijelzésének a lehetősége. Ezzel a mobil felébresztése nélkül meg lehet tekinteni az értesítési felület tartalmát, továbbá egyenként és egyszerre eltüntetőek róla az aktív értesítések.

Amennyiben a felhasználó elutasít egy értesítést a számítógépén, akkor az a mobiljának az értesítési területéről is eltűnik. Ugyanez fordított irányban is igaz, azaz a mobil és a PC között mindig szinkronban maradnak az aktív értesítések.

Sajnos az értesítések megtekintésén és bezárásán kívül másra jelenleg nem képes a Csatolt telefon, azaz ha beviteli mezőket vagy gombokat is kínál egy értesítés, akkor azokat nem lehet kezelni vele.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!