Megint az Apple-t mímeli a Samsung

samsung galaxy tab s5e
Drámain csökkenhet a wifi jelerőssége, ha rossz helyen fogják a tabletet
Vágólapra másolva!
A vállalat új táblagépét sem szabad rossz helyen fogni.
Vágólapra másolva!

A táblagépek népszerűvé válásakor mindegyik nagyobb mobilgyártó elkezdett tableteket is készíteni, azonban a többségük néhány év után csendben otthagyta a piacot, hiszen az elvárásokkal szemben az új típusú eszközök nem repültek le a polcokról, nem volt értelme erőforrásokat pazarolni a tervezésükre. A Samsung sem fordít különösebb figyelmet ezekre, de néha azért piacra dob egy-egy modellt, a középkategóriás Galaxy Tab S5e modellje most áprilisban került forgalomba.

Drámain csökkenhet a wifi jelerőssége, ha rossz helyen fogják a tabletet Forrás: David Warner / Instagram

Sajnos a vásárlók tapasztalatai azt mutatják, hogy a Samsung mérnökeinek sikerült lemásolniuk az Apple iPhone 4 legemlékezetesebb sajátosságát: ha rossz helyen fogja a használója a táblagépet, akkor akár 50 százalékkal is csökkenhet a vezeték nélküli hálózat jelerőssége, akár le is csatlakozhat a táblagép a routerről. Ehhez csupán az oldalára kell fektetni úgy, hogy bal kéz felől legyen az előlapi kamerája, majd meg kell fogni a tablet bal alsó sarkát.

A probléma teljesen hardveres jellegűnek tűnik, szoftverfrissítéssel valószínűleg nem szüntethető meg.

Az Apple iPhone 4 tervezési hibája csak a balkezeseket érintette, ők telefonálás közben a hüvelykujjukkal összeérintették a készülék oldalán végigfutó, eltérő típusú antennarendszereket. A kontakt miatt interferencia lépett fel az antennák között.

Valószínűleg a Samsung táblagépénél is ez okozza a problémát, vagy legalábbis nem tűnik életszerűnek, hogy kézzel ilyen mértékben le lehetne árnyékolni az antennát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!