Méltó helyére került a Pasziánsz

pasziánsz solitaire
Beválasztották a videojátékos hírességek csarnokába a Pasziánszt
Vágólapra másolva!
Beválasztották a videojátékos hírességek csarnokába.
Vágólapra másolva!

A gamerek parázs vitákat tudnak folytatni arról, hogy melyik címek a világ legjobb játékai, de soha nem hallottunk még olyat, hogy bárki is bedobta volna a kalapba a Pasziánszot. Ez nagyon sajnálatos, hiszen a veszekedő gamerek óriási része mellett még a játékokkal alapvetően nem szórakozók is arcpirító mennyiségű időt töltöttek el vele, ami egyértelműen arra utal, hogy igen jó alkotásról van szó.

Beválasztották a videojátékos hírességek csarnokába a Pasziánszt Forrás: The Strong Museum

Most végre a The Strong Museum játékmúzeum igazságot tett, többek közt a Doom, a Tetris, a World of Warcraft, és a Halo: Combat Evolved mellé beválasztotta a Pasziánszt is a videojátékos hírességek csarnokába, ezzel elismerve az emberiségre gyakorolt hatását.

Szó szerint volt neki, kíváncsiak lennénk rá, hogy a munkahelyi pasziánszozás globálisan mekkora gazdasági veszteséget okozott az elmúlt 29 évben.

A Pasziánsz az 1990-ben piacra került Windows 3.0-ban debütált, egy Wes Cherry nevű gyakornok programozta, a kártyák grafikáit pedig Susan Kare rajzolta. A Microsoftnak két célja volt a minijáték Windowsba való beépítésével: egyrészt némi szórakozási lehetőséget kívánt nyújtani a számítógépezőknek, másrészt pedig tanítgatni szerette volna őket az akkoriban még újdonságnak számított egér használatára.

A játékkal kapcsolatos érdekesség, hogy eredetileg főnökgomb is volt benne, ezt megnyomva egy kamu Excel-tábla pattant fel a monitoron.

A Microsoft ezt funkciót még az elérhetővé válása előtt kiszedette a Pasziánszból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!