Kettéhajtható kijelzős laptopot készít a Lenovo

lenovo thinkPad x1
Lenovo ThinkPad X1
Vágólapra másolva!
A klaviatúra helyén is érintőkijelző található.
Vágólapra másolva!

Pár napja az Intel azt állította, hogy legalább két évre vagyunk még a hajlítható érintőkijelzőket használó laptopok piacra kerüléséről, a Lenovo pedig most nagy csinnadratta mellett bemutatta az első ilyen notebook prototípusát. A kínai gyártó nem cáfolta számottevően az Intel időzítéssel kapcsolatos meglátását, a különleges ThinkPad X1 laptopja a tervek szerint valamikor 2020-ban válhat elérhetővé.

Lenovo ThinkPad X1 Forrás: Lenovo

Ennek megfelelően a vállalat nem ment bele a technikai részletek taglalásába, lényegében csak azt lehet tudni az eszközről, hogy a prototípusba 13,3 hüvelykes és 4:3 képarányú érintőkijelző került, amiből laptopos módban két 9,6 hüvelykes megjelenítő válik.

Egyelőre körülbelül ennyi technikai részletet lehet tudni, bár az nem titok, hogy a prototípusban Intel processzor dolgozik, és Windows Hellóval kompatibilis arcfelismerő rendszerrel is felszerelték. A Lenovo egyelőre inkább csak ígéretekkel állt elő, hogy akinek ilyen gépe lesz, az mennyire produktívan tudja majd végezni a munkáját.

Ennek ellenére a cég jól tudja, hogy a sokat gépelők számára a virtuális billentyűzet elégtelen, így jár majd az eszközhöz egy tapipaddal is ellátott, vezeték nélküli klaviatúra.

A billentyűzet kényelmes használatát úgy képzelte el a Lenovo, hogy a vevők először széthajtják táblagépes módba a laptopot, kipattintják a hátuljából kitámasztót, majd az egyik hosszabbik oldalára fektetve leteszik az asztalra a gépet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!