Visszakapcsol egy fontos funkciót a Facebook

2019.05.16. 10:07

Újból megtekinthetjük majd idegenként a profilunkat.

Érzésünk szerint sokan nem képesek követni a Facebook legkülönfélébb botrányait, tavaly szeptemberben például egy támadó akár 50 millió felhasználó nevében is be tudott volna lépni a közösségi hálózatra. A kihasznált sebezhetőség abban a funkcióban lapult, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy ismeretlenként vagy egy megadott személyként megnézzék a saját profiljukat.

Forrás: Kaboompics / Pexels

A funkció igazán remek a magánszférájukat védeni próbálóknak, hiszen könnyen ellenőrizhetik vele, hogy mit látnak a profiljukon az ismeretlenek és az ismerősök. A sebezhetőség miatt a Facebook kikapcsolta ezt a lehetőséget, azonban a cég végre bejelentette, hogy a profilok ismeretlenként való megtekintése a nagyon közeli jövőben újból az összes felhasználó rendelkezésére fog állni.

Egyelőre nem tudni, hogy a kézzel meghatározott, másik felhasználók nevében való profilmegtekintést mikor fogja visszakapcsolni.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!