Ezért van jackcsatlakozó a Google Pixel 3a mobiljain

Vágólapra másolva!
A Google megindokolta, hogy miért tett jackcsatlakozót a középkategóriás okostelefonjaira.
Vágólapra másolva!

A Google a múlt héten mutatta be az első középkategóriás Pixel okostelefonjait, a Pixel 3a-t és a Pixel 3a XL-t. Az első vélemények pozitívak, ráadásul a készülékeken még jackcsatlakozó is van, pedig ez manapság ritka dolognak számít, és a Google is száműzte a korábbi csúcsmobiljairól.

A Google termékmanagere, Soniya Jobanputra maga árulta el, hogy miért döntöttek úgy, hogy a középkategóriás Pixelekre mégis visszahozzák a jackcsatlakozót.

Az állítása szerint a fogyasztók ezen az árszinten igénylik a rugalmasságot, és a jackcsatlakozó éppen ezt jelenti.

Forrás: Tech Advisor

A magyarázat nagy felháborodást okozott, elvégre teljesen logikátlan. Ha ez igaz ugyanis a középkategóriára, akkor felfoghatatlan, hogy a prémium eszközök vásárlói miért ne igényelnék a rugalmasságot.

A szakértők szerint a Google igazából azért nem hozza vissza a csúcskategóriába a jackcsatlakozót, mert minél több Pixel Buds vezeték nélküli fülhallgatót szeretne eladni – a csúcsmobilokat vásárló embereknek pedig a feltételezések szerint jobban van pénze a vezeték nélküli fülhallgatókra is.

Furcsa korszakba értünk: a középkategóriás mobilok gyakran többet tudnak, mint a csúcskészülékek (jackcsatlakozó, microSD-foglalat vagy éppen gyári fülhallgató a dobozban).