Még a Windows XP-t is frissítette a Microsoft

windows update
79 sebezhetőséget szüntetett meg a májusi hibajavító kedden a Microsoft
Vágólapra másolva!
Tegnap volt a hónap második keddje, így magyar idő szerint kora este menetrendszerűen megérkeztek az Adobe és a Microsoft hibajavító szoftverfrissítései.
Vágólapra másolva!

A Microsoft részéről szokatlanra sikeredett a májusi patch kedd, ugyanis még a Windows XP-hez is kiadott egy frissítést. Ezzel egy olyan sebezhetőséget foltozott be, amellyel bármiféle felhasználói aktivitás nélkül, távolról és automatizáltan kártevők voltak telepíthetőek a PC-kre. A javítás a Windows Server 2003-hoz és a Windows 7-hez is elérhetővé vált, az utóbbinál újabb rendszerek szerencsére már alapjáraton immunisak a támadással szemben.

79 sebezhetőséget szüntetett meg a májusi hibajavító kedden a Microsoft Forrás: Origo

A májusi hibajavító kedd során a Microsoft összesen 79 sebezhetőséget szüntetett meg a támogatott (és jelen esetben egyes már nem támogatott) termékeiben, amelyekből 19 kritikus besorolást kapott. A cég szinte az összes termékét foltozta, a Windowsoktól az irodai csomagjain és a böngészőin át az androidos Skype-ig mindent jól megszórt biztonsági javításokkal.

A Microsoft által kiadott javítások a Windows Update-en, illetve jelen esetben a Play Áruházon keresztül telepíthetőek.

Szokás szerint az Adobe sem maradt ki a mókából, a Microsoft frissítéseivel párhuzamosan a Flash Player, a Reader és a Media Encoder termékeihez adott ki patcheket. Csak ebben a három programban összesen 84 sérülékenységet javított, amelyek információszivárgási, továbbá önkényes kódfuttatási gondokat oldanak meg. Az Adobe javításai a cég szoftverfrissítőjén keresztül installálhatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!