Júniusban debütálnak az AMD gamer termékei

amd
Munkás harmadik negyedév áll az AMD előtt
Vágólapra másolva!
A mainstream szegmensbe jönnek majd a Navit használó Radeonok.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt már beszámoltunk az örvendetes hírről, miszerint felettébb sűrű lesz az AMD idei harmadik negyedéve, július és szeptember között a processzorait és a videokártyáit is frissíteni fogja. Időközben érkezett néhány új információ a témában, például a grafikus meghajtójából kiderült, hogy a belépőkategóriás Radeon RX 630 és Radeon RX 640 videokártyái átcímkézett Radeon 540X és Radeon RX 550X kártyák lesznek.

Munkás harmadik negyedév áll az AMD előtt Forrás: AMD

Ami ennél sokkal érdekesebb, hogy a részvényeseinek adott legújabb tájékoztatása alapján a februárban bejelentett Radeon VII videokártyával az AMD letudta idénre a felső kategóriás grafikus vezérlők piacára való visszatérést.

A szintén 7 nanométeres, de már Navi grafikus processzort használó videokártyái kivétel nélkül a mainstream szegmensbe jönnek.

És hogy mikor mutatkoznak be a rejtélyes videokártyák? Egész pontosan 2019. június 10-én érdemes számítani a leleplezésükre: az E3 2019 játékkiállításon az AMD rendez majd egy Next Horizon Gaming névre keresztelt sajtóeseményt, a meghívó szerint hardveres bejelentéseket kíván tenni.

A nagy kérdés inkább az, hogy a Next Horizon Gaming keretében vajon a harmadik generációs Ryzen processzorokról is kíván-e beszélni a vállalat.

Nem lepődnénk meg rajta, de három hét múlva mindenre fény derül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!