Elkerüli a Chromebookokat a Windows

google pixelbook chromebook chrome os
Google Pixelbook
Vágólapra másolva!
Nem lehet majd alternatív rendszert telepíteni a noteszgépekre.
Vágólapra másolva!

A Google pár éve kénytelen volt belátni, hogy a Chrome OS rendszert futtató Chromebook laptopokat megvásárlók komplett számítógépezéséhez nem feltétlenül elég egy Chrome böngésző. Emiatt első körben beépítette az operációs rendszerébe az androidos appok futtatásának a lehetőségét, újabban pedig a linuxos alkalmazások is installációja is lehetővé vált, bár ezen a téren még elég sokat teendője van a cég munkatársainak.

Google Pixelbook Forrás: Google

A tavalyi év végén nagy érdeklődést váltott ki a techrajongókból, hogy a Chrome OS forráskódjában feltűnt változtatások alapján a Google lehetővé kívánta tenni az alternatív operációs rendszerek telepítését a Chromebookokra. A Project Campfire azzal kecsegtetett, hogy a felhasználók képesek lesznek installálni egy klasszikus Linuxot vagy Windows 10-et a Chrome OS mellé, majd a gép elindításakor kiválaszthatják, hogy a kettő közül melyiket kívánják betölteni.

Ez egy igazán remek opció lett volna sokak számára, hiszen így olyanok is vehettek volna Chromebookot, akiknek tipikusan ugyan megfelel a Chrome OS tudása, de néha feltétlenül szükségük van egy alternatív operációs rendszerre.

Szintén a Chrome OS forráskódjából most kiderült, hogy a Google valamilyen oknál fogva elkaszálta a Project Campfire-t: jelen pillanatban úgy tűnik, hogy mégsem lesz lehetséges alternatív operációs rendszert telepíteni a Chrome OS mellé.

Ez sajnálatos, de persze Windowszal és anélkül is lehet olcsó laptopokat vásárolni, így akinek nem felel meg egy Chromebook, az bőven talál alternatív noteszgépeket a piacon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!