Lopott videóval ékeskedett a Lenovo mobilos részlege

motorola razr
Motorola RAZR 2019 rajongói koncepcióvideó
Vágólapra másolva!
Nagyjából egy éve a komplett médiát tévesztette meg a divízió.
Vágólapra másolva!

A Lenovo nem a világ legsikeresebb mobilos részlegét üzemelteti, cserébe viszont a leánycég egy éven belül másodjára hozta elképesztően kínos helyzetbe a komplett márkát. Az első eset tavaly májusban történt, a divízió szó szerint hazudozott a sajtónak a Lenovo Z5 okostelefon egyes tulajdonságait illetően, hogy felhajtást csapjon a bejelentése előtt. A bemutatásakor a médiamunkások megdöbbenve tapasztalták, hogy arcátlanul megtévesztette őket vállalat, rajtuk keresztül pedig a telefonok iránt érdeklődőket.

Motorola RAZR 2019 rajongói koncepcióvideó Forrás: Waqar Khan

A Lenovo mobilos részlegének a legjobb tudomásunk szerint a mai napig sem sikerült elnézést kérnie az esetért, de máris itt az újabb botrány. A héten a vállalat sajtótájékoztatót tartott Kínában, amelyen egy videót mutogatott a Motorola RAZR mobilról.

A probléma az, hogy a hivatalosnak beállított mozgókép egy rajongói koncepcióvideó volt, amelyet egy Waqar Khan nevű illető készített. A cég nem kért engedélyt a videó használatára, és kissé módosított is rajta.

A Lenovo okostelefonos divíziójának a botrányaihoz nehéz kommentárt fűzni. Manapság egy közel noname mobilgyártó számára is kínosak volnának az ilyen baklövések, a Lenovo márka esetében pedig elképzelhetetlennek kellene lennie, hogy ilyenek megtörténhessenek.

Az anyacég illetékeseinek érdemes lenne végre közbeavatkozniuk, hiszen a mobilos részleg egyes munkatársainak érthetetlen ámokfutásai

a komplett vállalat megítélését rombolják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!