Újabb áttörés előtt a Firefox

2019.05.20. 18:06

Sokkal simábbá válik majd a weblapok görgetése.

Az elmúlt olyan egy évben csak moderált mennyiségben kapott a felhasználók számára látványos fejlesztéseket a számítógépes Firefox, azonban most a következő fázisába lép a böngésző modernizációja. A Mozilla illetékesei azt a döntés hozták, hogy a tervek szerint holnap elérhetővé váló Firefox 67 egyes felhasználóknál már a vadiúj WebRender motort fogja használni a weblapok felületének a leképezésére.

Forrás: AFP/Josep Lago

A Mozilla lassan és folyamatosan kívánja lecserélni a böngésző kritikus komponensét, így a Firefox 67-ben csak a felhasználók olyan 5 százalékánál aktiválja majd a WebRendert. További megkötés, hogy egyelőre Windows 10 operációs rendszeren, és NVIDIA GeForce videokártya használata esetén lesz esély az automatikus aktiválására.

Idővel természetesen drámaian bővül majd a kompatibilis hardvert és operációs rendszert használók köre, végül pedig mindegyik felhasználónál a WebRender fogja összeállítani a weblapokat.

A jelenleg megoldáshoz képest a WebRender általánosságban véve gyorsabban működik, de a Mozilla célja inkább az vele, hogy sokkal simább görgetési élményt nyújtson az internetezőknek.

A weblapok ideális esetben 60 képkocka / másodperces tempóval suhannak majd vele a kijelzőkön.

Kapcsolódó hír, hogy a múlt hét végén megkezdődött a vadiúj technológiát használó, androidos Firefox nyilvános tesztprogramja.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!