Újabb áttörés előtt a Firefox

mozilla firefox
A man walks past a poster of Mozilla Firefox on February 27, 2013 at the Mobile World Congress, the world's biggest mobile fair, in Barcelona. The European Union warned member states on February 26 to free up the airwaves for new, super-fast fourth generation mobile networks and threatened legal action against those that deliberately block the process. AFP PHOTO/JOSEP LAGO / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Sokkal simábbá válik majd a weblapok görgetése.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt olyan egy évben csak moderált mennyiségben kapott a felhasználók számára látványos fejlesztéseket a számítógépes Firefox, azonban most a következő fázisába lép a böngésző modernizációja. A Mozilla illetékesei azt a döntés hozták, hogy a tervek szerint holnap elérhetővé váló Firefox 67 egyes felhasználóknál már a vadiúj WebRender motort fogja használni a weblapok felületének a leképezésére.

Forrás: AFP/Josep Lago

A Mozilla lassan és folyamatosan kívánja lecserélni a böngésző kritikus komponensét, így a Firefox 67-ben csak a felhasználók olyan 5 százalékánál aktiválja majd a WebRendert. További megkötés, hogy egyelőre Windows 10 operációs rendszeren, és NVIDIA GeForce videokártya használata esetén lesz esély az automatikus aktiválására.

Idővel természetesen drámaian bővül majd a kompatibilis hardvert és operációs rendszert használók köre, végül pedig mindegyik felhasználónál a WebRender fogja összeállítani a weblapokat.

A jelenleg megoldáshoz képest a WebRender általánosságban véve gyorsabban működik, de a Mozilla célja inkább az vele, hogy sokkal simább görgetési élményt nyújtson az internetezőknek.

A weblapok ideális esetben 60 képkocka / másodperces tempóval suhannak majd vele a kijelzőkön.

Kapcsolódó hír, hogy a múlt hét végén megkezdődött a vadiúj technológiát használó, androidos Firefox nyilvános tesztprogramja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!