Frissültek a MacBook Pro laptopok

2019.05.22. 18:06

Újabb processzorokat, plusz egyes modellek továbbfejlesztett billentyűzetet kaptak.

Az Apple csendben frissítette a MacBook Pro laptopjait, és érthető, hogy miért nem csapott nagy felhajtást a jeles alkalomból. A 13 és 15 hüvelykes noteszgépek új generációja általánosságban véve annyiban különbözik a tavalyi modellektől, hogy már nyolcadik vagy kilencedik generációs Intel processzorok dolgoznak bennük.

Apple MacBook Pro 15" (2019)Forrás: Apple

Ennek tipikusan sem teljesítmény, sem pedig akkus üzemidő tekintetében sincs érdemi jelentősége. Az egyetlen kivételt a szabály alól a 15 hüvelykes csúcsmodell jelenti, hiszen ezt immáron nyolcmagos Intel Core i9 processzorral hajtja:

ez az Apple első nyolcmagos processzorú laptopja.

Persze a csúcsgépet meg kell fizetni, hazánkban bruttó 1,06 millió forintba kerül.

A processzoron kívül kizárólag a billentyűzethez nyúlt hozzá az Apple, de nem mindegyik modellnél: a Touch Barral nem rendelkező, 13 hüvelykes modellekben még az előző generációs klaviatúra dolgozik, az összes többiben pedig az új.

Az új billentyűzet abban jobb a réginél, hogy eltérő anyag található a kapcsolóiban, így kisebb eséllyel nem regisztrálja a leütéseket, vagy regisztrálja azokat duplán.

Az új MacBook Pro gépek már hazánkban is elérhetőek, a részletekre kíváncsiak az Apple webshopjában tekinthetik át a specifikációikat és az áraikat.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!