Teljesen a tanácstalanság a Steamnél

assassins creed unity notre dame videojáték
A Notre-Dame az Assassin's Creed Unityben
Vágólapra másolva!
Nem tudja a Valve, hogy mit kezdjen a pozitív értékelésbombázással.
Vágólapra másolva!

Az ember azt hinné, hogy az Epic Games Store hallatlanul agresszív térhódításának kellős közepén a Valve munkatársainak a legkisebb bajuk is nagyobb annál, minthogy irreleváns dolgokon filozofáljanak, de a jelek szerint nem ez a helyzet.

A Notre-Dame az Assassin's Creed Unityben Forrás: Ubisoft

A Steam blogjában megjelent a napokban egy hosszas írás, miszerint a Notre-Dame tűzvésze után az Assassin's Creed Unity pozitív értékelésbombázásban részesült a gamerek részéről, mivel megtalálható benne a kérdéses épület egy meghökkentően precíz másolata, amely segíthet az igazi helyreállításában.

A pozitív értékelésbombázásra még nem volt példa a Steam története során, csak a negatív típusúra, mikor a valamilyen oknál fogva dühös gamerek nagy számban negatív véleményeket kezdenek el zúdítani egy-egy játékra. Legutóbb a régebbi Metro-játékokat bombázták le a Steamen, miután kiderült, hogy a sorozat legújabb része a megjelenése utáni első évben csak az Epic Games Store-ban lesz kapható, viszont ők a Steamen kívánták megvásárolni.

A Valve munkatársai hosszas elmélkedés után rájöttek, hogy igazából fogalmi szinten sem képesek értelmezni a pozitív értékelésbombázást, így nem kezdtek vele semmit a Unity esetében.

Viszont a cég azért kikéri a játékosok véleményét az ügyről, hátha valaki egyszer és mindenkorra le tudja vezetni, hogy a játékok összesített értékelésénél figyelembe vegye vagy sem a pozitív bombázást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!