25 dollárért tapogatja le az embereket az Amazon

Jeff Bezos, Amazon, Blue Origin
Amazon and Blue Origin founder Jeff Bezos provides the keynote address at the Air Force Association's Annual Air, Space & Cyber Conference in Oxen Hill, MD, on September 19, 2018. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Jeff Bezos cége sem szeret sokat fizetni a fontos adatokért.
Vágólapra másolva!

Nem szokatlanok a multicégeknél az önkéntes jelentkezőket használó kutatási programok, ami viszont rendszeresen meglepetést okoz, hogy milyen nevetségesen jelképes összegekkel hálálják meg a számukra kritikus adatokat és visszajelzéseket szolgáltató kísérleti nyulak közreműködését. Pár hónapja például kiderült, hogy a Facebook havi 20 dollárért (5800 forintért) tartotta totális megfigyelés alatt a kutatási programjában résztvevők mobiljait.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója Forrás: AFP/Jim Watson

Most kiderült, hogy a tavaly durván 233 milliárd dolláros árbevételt elért Amazon sem különösebben bőkezű. A Mashable kiszúrta, hogy a cég valamiféle kutatás keretében 3D-ben be kívánja szkennelni az önkéntes jelentkezők testét, normál öltözetben és testre simuló fürdőruhában egyaránt. Az utóbbi a hölgyek esetében bikinit, vagy rövidnadrágot és sportmelltartót jelent. Akinek nem lenne, annak az Amazon biztosítja a keveset takaró ruházatot.

A résztvevőknek titoktartási szerződést kell aláírniuk, körülbelül 30 perc alatt végeznek majd. Az adatszolgáltatásért cserébe egy 25 dolláros (7300 forintos) Amazon ajándékkártyát kapnak.

A kutatást az Amazon Body Labs végzi, amely korábban már gyűjtött rendkívül hasonló információkat az önkéntesektől. A spekulációk szerint az akciónak a szó szerint testre szabott ruhavásárláshoz, és talán a videojátékokhoz lehet valamiféle köze.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!