Extrém laptopokat készített az Asus

asus zenbook pro duo laptop notebook
Asus ZenBook Pro Duo
Vágólapra másolva!
Került egy másodlagos érintőkijelző is a billentyűzet felé.
Vágólapra másolva!

Az Asus egyik becsülendő tulajdonsága, hogy nem áll távol a cégtől a szokatlan laptopok tervezése, szinte minden évben bejelent néhány különleges modellt. Az idei Computexre is kivitt egy igazán szokatlan új laptopcsaládot: a ZenBook Duo és a ZenBook Pro Duo érdekessége, hogy a normál kijelzőjük és a klaviatúrájuk között hatalmas érintőkijelzők találhatóak.

Asus ZenBook Pro Duo Forrás: Asus

A vállalat lényegében lemásolta az Apple TouchBart, azonban mütyür érintőkijelzők helyett nagy méretűeket használt,

így akár még értelme is lehet a mutatványnak.

A másodlagos érintőkijelzőn az alkalmazások képesek különleges kezelőszerveket megjeleníteni. Persze a programok többsége valószínűleg soha nem fogja specifikusan támogatni a laptopok másodlagos kijelzőit, de ettől azok még nem válnak irrelevánssá vagy használhatatlanná. A felhasználók megtehetik például azt, hogy a két panelt összevonják egyetlen „magas" kijelzővé, vagy éppen szabadon választott programokat is kitűzhetnek a másodlagos kijelzőre.

Olyan ez, mint amikor valaki ráköt két monitort a számítógépére, csak nem vízszintesen, hanem függőlegesen vannak egymás mellett a kijelzők.

A laptopok közti pontos különbségek a lenti táblázatban tekinthetőek át, de röviden a ZenBook Pro Duóba nagyobb méretű és felbontású kijelzők kerültek, továbbá az egyéb hardverei is jóval erősebbek, különös tekintettel a grafikus vezérlőre, ami az esetében egy NVIDIA GeForce RTX 2060.

A notebookok valamikor a harmadik negyedévben kerülhetnek piacra, a várható árukat egyelőre nem közölte az Asus.

Asus ZenBook Pro Duo és ZenBook Duo specifikációk Forrás: Asus

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!