Szövet borítást kapott az Intel dupla kijelzős laptopja

intel twin river laptop notebook
Intel Twin River prototípus
Vágólapra másolva!
A tabletekhez készült tokokból meríthette az ihletet a cég.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban a Computex alkalmából az Intel sokat beszélt arról, hogy milyen módon képzeli el a számítógépek jövőjét, ráadásul különböző tanulmányeszközöket is mutogatott az újságíróknak. A talán legérdekesebb kütyüje egy dupla érintőkijelzős laptop volt, amelynek a másodlagos megjelenítője a billentyűzet és tapipad helyére került.

Intel Twin River prototípus Forrás: Tom's Hardware

A koncepciót láttuk már néhányszor, a Twin River prototípust inkább az teszi érdekessé, hogy a házának külseje poliészterből, poliamidból és Lycrából készült, így pozitív értelemben szokatlanul néz ki. Az már jó kérdés, hogy mennyire praktikus a borítás, jó eséllyel nehéznek bizonyulhat kiszedni belőle a csúnyább szennyeződéseket.

A megoldás azokra a tabletekhez készített tokokra emlékeztet minket, amelyekben gyárilag billentyűzetek vannak, hogy laptop módjára lehessen használni bennük a gépeket.

Az Intel szerint nem arról van szó, hogy összecsatlakoztatott egy tabletet és egy érintőkijelzőt, majd simán bevarrta ezeket egy tokba, valójában egy teljesen egyedi dizájnnal rendelkező hardver lapul a szövet alatt. Például az alaplapot és az akkumulátort két darabba vágták a mérnökök: az egyik részük a felső, a másik felük pedig az alsó kijelző alatt található.

A prototípus laptop érintőkijelzői 12,3 hüvelykesek és 1920×1080 pixelesek, a meghajtásáról pedig egy passzívan hűtött, 15W hűtési teljesítményt igénylő Intel Core laptopos processzor gondoskodik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!