Nem lehet füvet rendelni az androidos appokból

2019.05.30. 18:07

A Google megtiltotta a legális drogkereskedelem űzését.

A világ oroszlánrészén illegális a marihuána birtokolása és fogyasztása, de az elmúlt években változni kezdett a helyzet, például Kanadában és néhány egyesült államokbeli államban is legalizálták a füvezést. Erre természetesen rögtön beindult a kérdéses helyeken a kannabiszipar, és mivel a 21. században élünk, így rögtön olyan mobilappok is készültek, amelyeken keresztül az érdeklődők füvet rendelhettek a termesztőktől.

Forrás: AFP/Jason Connolly

A Google most váratlanul lecsapott a virágzó üzletre, és kitiltotta a fűvásárlást lehetővé tevő alkalmazásokat a Play Áruházból. Az új szabályzata szerint az androidos appok nem tehetik lehetővé a felhasználók számára a marihuána vagy egyéb THC-s termékek közvetlen rendelését, továbbá nem asszisztálhatnak a rendelések kiszállításának a lebonyolításában sem. Viszont információt továbbra is nyújthatnak a vásárlóknak a készítményekkel, a vásárlásuk mikéntjével kapcsolatban.

A rendelést eddig lehetővé tett appok a jövőben kénytelenek lesznek webshopokba átirányítani a vevőiket.

A Google nem adott magyarázatot a Play Store szabályzatának változásaival kapcsolatban, de minden bizonnyal jogi bonyodalmakat kíván elkerülni a lépéssel. Az érintett appok fejlesztőinek a szabályváltozás valószínűleg nem fog komoly problémát okozni, hiszen a programjaik App Store-os kiadásaiban eddig sem tudták közvetlenül árusítani a termékeket.

Annyi változik, hogy mostantól az androidos mobilokat használó vevőiknek is ugyanúgy extra lépéseket téve kell majd rendelniük, mint az iPhone-nal rendelkezőknek.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!