Az egyjátékos kampányra fókuszál az új Modern Warfare.

A pletykáknak megfelelően az Activision és az Infinity Ward bejelentették az idei Call of Duty-t, amely szimplán a Modern Warfare alcímet kapta. A tájékoztatás szerint a bosszantó alcím oka, hogy a fejlesztők lényegében törölték az eddigi Modern Warfare játékok idővonalát, rebootolják a szériát. Ettől függetlenül talán jobb lett volna, ha inkább kitalálnak az új sorozatnak egy saját címet, de a marketingesek valószínűleg abban bíznak, hogy a régi játékok alcímének az újrahasználása segít eladni az új játékot.

Call of Duty: Modern Warfare (2019)Forrás: Activision

A Call of Duty: Modern Warfare (2019) a tavalyi Black Ops 4-től homlokegyenest eltérően az egyjátékos kampányra fókuszál, azon belül is különös figyelmet kapott a karakterek morálisan szürke tetteinek az ábrázolása. A fejlesztők, továbbá a játékmenetből érdemi demonstrációt látottak szerint számos meghökkentően brutális jelenetre lehet számítani.

A játék Európában és a Közel-Keleten játszódik majd, elsősorban a közelmúltbeli események adták hozzá az ihletet, a kampány egyik felét egy arab nő bőrébe bújva játszhatják végig a játékosok.

Az nem világos, hogy melyik országban játszódnak majd a közel-keleti részek, az Activision nem volt hajlandó nevet mondani.

Természetesen az új Call of Duty is rendelkezik majd többjátékos és kooperatív komponenssel, azonban a fejlesztők gyakorlatilag semmit sem mondtak ezekről. Annyi biztos, hogy a multiplayer rész megjelenés utáni tartalmai mind ingyenesek lesznek (nem lesz Season Pass), továbbá valamilyen mértékben képesek lesznek együtt játszani a PC-sek és a konzolosok.

Call of Duty: Modern Warfare (2019)Forrás: Activision

Végül az Infinity Ward elég sokat időt eltöltött a Call of Duty megújult technológiájának az ajnározásával; a renderelőmotor és az animációs rendszer jelentős fejlesztéseinek köszönhetően minden kétséget kizáróan ez lesz az eddigi leglátványosabb játék a szériában, és általánosságban véve is a legjobban kinéző játékok egyikének ígérkezik.

A Call of Duty: Modern Warfare (2019) október 25-én jelenik meg PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!