Az Oppo és a Xiaomi is hergeli már a vásárlókat a közösségi médiában.

Az elmúlt időszakban bővelkedtünk a feltűnő fejlesztésekben a mobilpiacon, a lekerekített kijelzők után az ujjlenyomat-olvasás, a 3D-s letapogatást használó arcfelismerés, a kávamentes kijelzők, a szenzorszigetek, a kettéhajlítható kijelzők, és most már az 5G is feltűnt a gyártók repertoárjában.

Kijelző alatti előlapi kamera a Xiaomi egy prototípus mobiljábanForrás: Xiaomi / Twitter

Akad egy kakukktojás is a listában: a szenzorszigetek bevezetése alapvetően kényszerből történt, hiszen túlságosan vékonnyá vált a kijelzőket körülvevő káva ahhoz, hogy a mérnökök a megszokott helyére tudják tenni a mobilok előlapi kameráit. Persze voltak olyan gyártók, amelyek pusztán divatból kezdtek el notchokat tenni a mobiljaikra, de szerencsére elég gyorsan lecsengett ez a láz.

Ami ennél is jobb hír, hogy a belátható jövőben teljesen eltűnhetnek a notchok a mobilokról, előrehaladott állapotban van

a kijelzők alá berejtett előlapi kamerák fejlesztése.

A napokban az Oppo el is kezdte hergelni a közösségi médiában az újítással a fogyasztókat, mire a Xiaomi egy válaszvideóban gyorsan demonstrálta, hogy a cég is gőzerővel dolgozik az első ilyen technológiát használó mobilján.

Egyelőre nem világos, hogy mikor mutatkozhatnak be a kijelző alá rejtett előlapi kamerákkal szerelt okostelefonok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!