Fogkrémmel töltött Oreót etetett egy hajléktalannal.

Semmi újdonság sincs a botrányos youtuberekben, azonban a Kínában született, de gyerekkora óta Barcelonában élő Kanghua Ren még 2017 elején alaposan kiborította a bilit. Az akkor 19 éves, csínytevésekkel kapcsolatos videókat készítő fiatal az egyik követője kihívására levideózta, ahogy fogkrémre cseréli egy Oreo süti töltelékét, majd 20 euróért megeteti azt egy hajléktalannal.

Kanghua RenForrás: ReSet / YouTube

Az áldozata az 50 éves Gheorge L. volt, a Romániából származó hajléktalan a fogkrémes süti elfogyasztása után rosszul lett és hányt. A tettén jókat nevető fiatalt meglehetősen gyorsan elérte az internet népének a haragja. Az ügy elsimítása érdekében felajánlott további 20 eurót a hajléktalannak, majd annak a feljelentéssel fenyegetőző lányát próbálta leszerelni 300 euróval.

A fiatal körülbelül 2000 eurót, olyan 645 ezer forintot keresett a mostanra törölt videóban megjelent hirdetéseken keresztül.

A bíró szerint Ren a tettével megsértette az áldozata emberi méltóságát, és 15 hónap börtönbüntetésre ítélte. Emellett öt évre kitiltotta a közösségi hálózatokról és a YouTube-ról, plusz 20 ezer euró, ~6,45 millió forint kártérítést is megítélt az áldozatának.

A kemény ítéletben szerepet játszottak az egyéb videóiban látható tettei is: a bíró szerint rutinszerűen kegyetlen viselkedést tanúsított a könnyű vagy sebezhető áldozatokkal szemben.

Ettől függetlenül a fiatalnak ténylegesen valószínűleg nem kell majd börtönbe vonulnia, megússza felfüggesztett büntetéssel.

Ren az eredeti videóban maga is elismerte, hogy talán túlment a határon.

Viszont ez legalább segít tisztítani a fogait; nem hiszem, hogy tisztította volna őket azóta, hogy szegény lett

– villogtatta a szociális képességeit a videóban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!