Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 3-ra

nokia 3 android okostelefon
Nokia 3 (2017)
Vágólapra másolva!
Megkapta a harmadik nagy frissítését a kétéves okostelefon.
Vágólapra másolva!

Ugyan a HMD Global által készített Nokia okostelefonok nem kifejezetten ár-érték bajnokok, de cserébe tényleg kimagasló terméktámogatást nyújt hozzájuk a finn vállalat. A termékekért felelős Juho Sarvikas hétfőn bejelentette, hogy most elkészült az Android 9 Pie is a 2017 júniusában piacra került Nokia 3-ra.

Nokia 3 (2017) Forrás: HMD Global

A készülék eredetileg Android 7.0-val jelent meg, majd utána megérkezett rá az Android 8.0 és az Android 8.1 is, most pedig az Android 9 Pie. Sarvikas előzékenyen megemlítette a frissítés bejelentésében, hogy a HMD Global két évig ígért nagy szoftverfrissítéseket a készülékhez: magyarán ez lesz az utolsó, az ősszel elkészülő Android 10 már nem jelenik meg rá.

Ettől függetlenül nem panaszkodhatnak a Nokia 3-mal rendelkezők, tudomásunk szerint nincs másik olyan androidos mobilgyártó, amelyik hajlandó lenne ennyi szoftveres támogatást nyújtani az olcsóbb készülékeihez.

A Nokia 3-mal rendelkezők a telefon szoftverfrissítőjén keresztül tudják telepíteni az Android 9 Pie-t. Persze az efféle frissítések hullámokban válnak elérhetővé, így eltarthat egy darabig, mire mindenkinél kijelzi a készüléke.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!