Megjelent a Google Chrome 75

google chrome 75
Google Chrome 75
Vágólapra másolva!
Jelszókezelési fejlesztést kapott az androidos kiadása.
Vágólapra másolva!

A Google csendben kiadta a Chrome 75-öt. A számítógépes verziói szokás szerint azonnal és univerzálisan telepíthetővé váltak, míg Androidon eltarthat néhány napig, mire a Play Áruház mindenkinél kijelzi a frissítést, hullámokban jut el a mobileszközökre.

Google Chrome 75 Forrás: Origo

Általánosságban véve a Chrome 75 semelyik platformon sem hoz eget rengető újításokat, a módosítások és fejlesztések java a fejlesztők számára lehet hasznos vagy érdekes.

A számítógépes kiadásának talán egyetlen a felhasználók számára fontos újítása, hogy az USB-s kétlépcsős hitelesítési hardvert használók PIN-kód megadásához köthetik a bedugott kulcs feloldását, továbbá törölhetik a kulcsról az összes adatot. Az új opciók a Beállítások oldal → Speciális → Adatvédelem és biztonság részében találhatóak.

A böngésző androidos verziója egy sokkal többek számára hasznos újítást hozott: mikor a felhasználó kijelöl egy bejelentkezési mezőt, akkor a billentyűzet felett feltűnik egy kulcsot ábrázoló ikon, amelyre koppintva megjelenik az adott webhelyhez mentett összes név és jelszó páros. A megfelelőre koppintva a Chrome kitölti a kívánt névvel és jelszóval a beviteli mezőket.

Ez komoly áldás lehet, ha valaki például több Google-fiókkal is rendelkezik, így könnyen kiválaszthatja, hogy a többféle mentett fiókja közül éppen melyikkel szeretne belépni.

Windows és macOS rendszerű számítógépeken a Chrome magától frissül a legújabb verzióra, míg Linuxon a disztribúció csomagfrissítőjén keresztül szerezhető be az aktuális kiadása. A böngésző telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!