Nem használhatja Indiában a ZenFone nevet az ASUS

asus zenfone 4 max okostelefon android
Asus Zenfone 4 Max
Vágólapra másolva!
Nyolc hete van a gyártónak átcímkéznie valami másra a készülékeit.
Vágólapra másolva!

Nehéz helyzetben vannak a vállalatok sajtósai a márkanevek kitalálásakor: valamiféle jól hangzó névvel kell előállniuk, ami reflektál a termékre, de mindeközben a világ egyetlen nyelvén sem kelt megbotránkozást vagy derültséget, továbbá sehol sem ütközik egyetlen védjeggyel sem.

Asus Zenfone 4 Max Forrás: Asus

Sajnos nem mindig sikerül megfelelni az összes szempontnak, az Asus most a saját bőrén tapasztalhatta meg ennek az egyik potenciális következményét. Hosszas pereskedés után egy indiai bíró úgy döntött, hogy az Asus nem használhatja az országban a mobiljaira világszerte aggatott ZenFone nevet, az ugyanis ütközik a helyi Telecare Network „Zen" és „ZenMobile" védjegyeivel.

A kérdéses vállalat 2008-ban jegyeztette be a telekommunikációs eszközök vonatkozásában a neveket, és azóta is árul készülékeket a Zen kifejezést használó brandek alatt. Az Asus csak 2014-ben lépett be az indiai piacra, a Telecare pedig bírósághoz fordult, hogy a tajvani gyártó mobiljainak a márkaneve alkalmas a fogyasztók megtévesztésére.

Az ítélet szerint az Asus nem használhatja mostantól az eszközei nevében a Zen kifejezést, a termékeinek az átmárkázására nyolc hetet biztosított a bíró. Július 10-én lesz még egy meghallgatás, amelyen az Asus ügyvédei megpróbálhatják megfordítani az ítéletet, azonban nem valószínű, hogy sikerrel járnak majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!