Elgondolkodtató ajánlat a Nokia 2.2

2019.06.06. 18:07

Nemcsak megfizethetőnek, de használhatónak is tűnik.

A Nokia márkajelzésű telefonokat készítő HMD Global bejelentette a legújabb, belépőszintű mobilját. Az elsőként Indiában piacra kerülő Nokia 2.2 az eddigi talán legolcsóbb az Android One programban résztvevő mobil, azaz a kedvező ára ellenére a következő két évben megkapja majd az Android összes nagy kiadását, a Google rendszerének biztonsági frissítései pedig három éven keresztül jönnek rá.

Nokia 2.2Forrás: HMD Global

Először is érdemes tisztázni az árakat: az elsőként Indiában piacra kerülő készülék 2 GB memóriával és 16 GB háttértárral szerelt változata kártyafüggetlenül 8599 rúpiába (35 ezer forintba), míg a 3GB memóriájú és 32 GB háttértárú változata 9599 rúpiába (40 ezer forintba) kerül majd. A háttértár mindkét modell esetében bővíthető, hivatalosan legfeljebb 400 GB-os microSD-t kezel a mobil.

A vásárlók a pénzükért cserébe 5,71 hüvelykes és 1520×720 pixeles IPS érintőkijelzőt, négymagos MediaTek Helio P22 rendszerlapkát, 5 MP-es előlapi kamerát, és 13 MP-es hátlapi kamerát kapnak. Sajnos a készülék nem rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, viszont gyárilag Android 9 Pie rendszerrel jön, található benne audio Jack hangcsatlakozó, a nem cserélhető akkuja pedig 3000 milliamperes.

A Nokia 2.2 ár-érték arányát lenyűgözőnek nem mondanánk, de túlságosan rossznak sem titulálható, különösen ha figyelembe vesszük az árkategóriájában kiemelkedő szoftveres támogatást.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!