Olaszországban is elindult az 5G

aldo bisio vodafone olaszország 5g
Aldo Bisio, az olasz Vodafone vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
Öt városban kapcsolta be a hálózatot a Vodafone.
Vágólapra másolva!

Svájc és az Egyesült Királyság után Olaszország is belépett az ötödik generációs mobilhálózattal rendelkező európai országok klubjába, a helyi Vodafone jóvoltából a lakossági és az üzleti ügyfelek Milánó, Torino, Bologna, Róma és Nápoly egyes területein már igénybe vehetik a szupergyors mobilnetet. Viszont a kompatibilis okostelefon vagy egyéb kütyü nem elég ehhez, az 5G-re vágyóknak havi 5 eurós felárat is fizetniük kell a szolgáltatás eléréséért.

Aldo Bisio, az olasz Vodafone vezérigazgatója Forrás: Vodafone Olaszország / Twitter

Aldo Bisio vezérigazgató komoly harcra számít a piacon, hónapokon belül a TIM és a Fastweb is elindíthatják az 5G-s hálózataikat. A jelenlegi tervek szerint a Vodafone új mobilhálózata 2021-re száznál is több városban lesz elérhető, azonban utána legalább 4,5 évbe telik majd, mire az 5G-s lefedettség eléri a jelenlegi 4G-s lefedettség szintjét.

A szolgáltató 5G-vel már lefedett területeken élő ügyfelei az első körben három kompatibilis mobilt vehetnek a cégtől: a Xiaomi Mi Mix 3 5G már elérhető a kínálatában, majd hétfőn megkezdi az LG V50 ThinQ 5G forgalmazását, a hónap végén pedig a Samsung Galaxy S10 5G is bekerül a kínálatába.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!