Két lyukat is fúrhatnak a következő ZTE mobil kijelzőjébe

Vágólapra másolva!
A ZTE szabadalmi bejegyzése alapján legalábbis közeledik a duplán fúrt kijelzős okostelefon.
Vágólapra másolva!

A képernyőbe belógó szenzorsáv annyira azért nem régi dizájnelem még, de a legtöbben már elavultnak, csúnyának és réginek tartják az ezt használó készülékeket. A divat a felugró kamera, vagy talán inkább a fúrt kijelző. Ez utóbbi például a Samsung Galaxy S10 szérián látható.

A ZTE a jelek szerint tovább menne, ugyanis a legutóbbi szabadalma bejegyzése egy olyan okostelefonról árulkodik, amelynek a képernyőbe két lyukat is fúrnak. Minden bizonnyal a másodikba ultraszéles szelfikamera kerülne (vagy mélységérzékelő szenzor). Az alternatíva a hangszóró, bár azt mostanában sikeresen elrejtik a keret tetején.

Forrás: WinFuture

A képernyő a vázlatokon minimális kávát kapott, de az alsó keret persze megint vastagabb. Az ujjlenyomat-olvasó hiánya (a képeken) arra utal, hogy a szenzort a képernyőbe építik.

Mivel a ZTE 2019-es csúcsmobilja már megjelent az Axon 10 Pro formájában, ezért jó eséllyel a duplán fúrt kijelzős mobil a középkategóriába érkezik – de nincs rá garancia, hogy a szabadalmakat tényleg hasznosítja a gyártó.