Rögtön a hűtőbe szállítja a parizert a Walmart

walmart inhome delivery
Walmart InHome Delivery
Vágólapra másolva!
Ehhez persze be kell engedni az üres lakásba a futárját.
Vágólapra másolva!

Az Amazon után újabb amerikai nagyvállalkozás indít olyan csomagküldő szolgáltatást, amellyel a vásárlók lehetővé tehetik a futár számára az üres ingatlanjaikba való belépést. A hipermarketeket üzemeltető Walmart ráadásul élelmiszert árul, így a kiszállított holmikat a futárai nem csak beteszik az előszobába, hanem rögtön bepakolják azokat a hűtőbe.

Walmart InHome Delivery Forrás: Walmart

A Walmart InHome Delivery szolgáltatás igénybevételéhez egyrészt támogatott városban kell élni, másrészt pedig le kell cserélni a klasszikus ajtózárat egy okos zárszerkezetre, hogy a futár képes legyen kinyitni az ajtót.

Az ügyfelek a futár tevékenységét egyrészt saját kamerarendszeren keresztül is figyelhetik, másrészt pedig minden egyes futáron lesz testkamera, amelynek a képét a rendelők élőben is követhetik az okostelefonjaikról. Ebből sejthetően a vásárlók értesítést kapnak, mikor a futár a kinyitja az ajtót.

A futárok persze nem lesznek képesek bármikor nyitogatni a Walmart ügyfeleinek az ajtajait: csak akkor kapnak egyszeri nyitási engedélyt, mikor konkrétan kiszállítanak egy rendelést.

Az InHome Delivery az ősszel debütál majd Kansas városában, Pittsburghben, továbbá a floridai Vero Beachen. A Walmart szerint olyan egymillió fő lesz képes igénybe venni az indulásakor.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!