Könnyű frissíteni az új Windows 10-re

windows 10 may 2019 update
Windows 10 May 2019 Update
Vágólapra másolva!
Nem kell már segédprogramot letölteni a művelethez.
Vágólapra másolva!

A Microsoft csendben közölte, hogy a május végén elérhetővé vált Windows 10 May 2019 Update rendszert mostantól kezdve bármiféle segédprogram nélkül is telepíthetik a felhasználók, csak manuálisan frissítést kell kerestetniük a Windows Update kezelőfelületén. Ehhez meg kell nyitni a Gépház alkalmazást, be kell lépni a Frissítés és biztonság részbe, majd ott a Windows Update fülön rá kell kattintani a Frissítések keresése gombra.

Windows 10 May 2019 Update Forrás: Microsoft

Természetesen előfordulhat, hogy a Windows 10 legújabb verziójának a letöltése ellenére maga a frissítési folyamat nem képes lefutni, hibaüzenettel leáll. Ennek tipikusan az az oka, hogy a számítógépen lévő egy vagy több illesztőprogram nem kompatibilis a legújabb Windows 10-zel, így ezekből telepíteni kell a legújabb kiadást a frissítés előtt.

Ilyen inkompatibilis driver lehet például az AMD Ryzen processzoros PC-k egyik háttértárvezérlő szoftvere, az Intel grafikus meghajtóprogramja, továbbá egyes Qualcomm és Realtek vezeték nélküli hálózati vezérlők illesztőprogramjai.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!