Várhatunk még egy darabig a kijelző alatti kamerára

Samsung, galaxy, S10e, kicsi, android, okostelefon
Az előlapi kamerát a képernyőbe vágták.
Vágólapra másolva!
Helyette a kamerafuratok átmérője csökkenhet drámaian.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt némi cicaharc alakult ki a Twitteren: a kínai Oppo egy érintőkijelző alatti kamerával ellátott okostelefont kezdett mutogatni, mire a Xiaomi villámgyorsan levideózta a saját, ugyanilyen mobilprototípusát. A mozgóképek alapján úgy tűnt, hogy elég kiforrott megoldásokról van szó, azonban az Ice Universe néven futó, közismert mobilos szivárogtató szerint nem érdemes tűkön ülve várni az első efféle telefonok megjelenésére.

Forrás: Origo

Állítása szerint a gyártóknak több problémát is meg kell még oldaniuk, mielőtt piacképessé válna a kijelző alatti kamera, például javítaniuk kell a képminőségen. Ice Universe szerint a belátható jövőben a meglévő típusú előlapi kamerák terén fognak újításokat bevezetni a cégek, elsősorban arra fókuszálnak, hogy csökkentsék a kijelzőbe fúrt képalkotó szenzorok átmérőjét.

A szivárogtató információi alapján a következő talán két évben a gyártók a jelenlegi olyan 5 milliméterről több lépcsőben egészen 1 milliméterre kívánnak lemenni a kamerafurat átmérőjében. A reményeik szerint ennek a megtörténtekor már elég kiforrott lesz a kijelző alatti képalkotó megoldás a piaci bevezetéshez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!