Harcolna az öngyilkosság ellen egy brit egyetem

2019.06.11. 10:07

A hallgatók közösségi médiás profiljait kívánja elemezni.

A Newcastle városában működő Northumbria Egyetem az elmúlt időszakban már megpróbálta adatelemzéssel azonosítani a lelki problémákkal küzdő diákjait, azonban hamarosan jelentősen ki fogja bővíteni az erőfeszítéseit: a hallgatók közösségi médiás profiljait is automatizált rendszerekkel kívánja vizsgálni.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/OcusFocus

A többek közt Stinget és Jony Ive-ot is kikupált egyetem reményei szerint az új adatelemzési módszereivel képes lesz egy ténylegesen hasznos, korai figyelmeztető rendszert kiépíteni, hogy még időben megpróbálhasson segítséget nyújtani a valamilyen okból nehéz helyzetben lévő diákjai számára.

Az egyetem semelyik hallgatóra sem fogja ráerőszakolni a programban való részvételt: a diákoknak jóvá kell hagyniuk, hogy figyelhesse a közösségi médiás aktivitásaikat.

Amennyiben a korai riasztási rendszer működőképesnek bizonyul, akkor a remények szerint elterjed majd az Egyesült Királyság más oktatási intézményeiben is.

Van segítség!
Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!