Már a webáruházak felgyújtásával is zsarolnak

bitcoin, bitcoin gyűjtést, bányászat, mining
Vágólapra másolva!
Újabb módon próbálnak pénzt kicsalni a webhelyek üzemeltetőiből.
Vágólapra másolva!

A Bleeping Computer beszámolója szerint újabb típusú internetes bűncselekmény van terjedőben, amellyel elsősorban a webáruházak és a hírportálok üzemeltetői találkozhatnak majd a jövőben. A zsarolás rendkívül egyszerűen működik: a bűnöző küld egy fenyegető levelet az adott portál üzemeltetőjének, miszerint ha nem fizet neki egy jelentős összeget, akkor tönkre fogja tenni az internetes vállalkozását. Egy konkrét fenyegető levélben 0.3 BitCoint, olyan 667 ezer forintot követelt a csaló.

Forrás: Shutterstock

A fenyegetés szerint ha az üzemeltető nem fizeti ki a követelt összeget, akkor a csaló a portál domaincímét felhasználva spamhadjáratot indít, így a webcím felkerül majd a levelezőszolgáltatások spamszűrőibe. Emellett a spammelésre hivatkozva örökre deaktiváltatja magát a webcímet, és kirúgatja a tárhelyszolgáltatótól a webhelyet.

Aki ilyen fenyegetést kapna, az nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja a zsarolót, szinte garantáltan semmi sem fog történni.

Az efféle zsarolók nagy mennyiségű portált bombáznak a fenyegetéseikkel, abban reménykedve, hogy néhány üzemeltetőre sikerül eléggé ráijeszteniük a kért összeg kifizetéséhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!