Odacsörgött, hogy kétévnyi ígérgetés után mégsem lesz gigantikus adatközpont.

Az elmúlt években világszerte kilőtt az Apple adatközpontok iránti igénye, hiszen az App Store és a félig-meddig hamarosan nyugdíjba vonuló iTunes után például felhőtárhelyet és zenestreamelő szolgáltatást is indított. Európában is folyik a munka a cég saját központjainak a bővítésén vagy a létrehozásán, eddig arról volt szó, hogy Dániában rögtön kettőt is beüzemel a cég.

Apple iPad Pro (2018)Forrás: Apple

Az egyik ilyen adatközpontot a körülbelül 16 ezer fős Aabenraa városban kívánta felhúzni az Apple, meg is vett hozzá egy 285 hektáros földet, így a városvezetés türelmetlenül várta, hogy végre elkezdődjön a rengeteg munkahelyet teremtő, a helyi gazdaságot jelentősen élénkítő adatközponton való munka.

A napokban egy világ omlott össze Aabenraa lakosságában, hiszen az Apple egy rövid telefonhívásban közölte a városvezetéssel, hogy az amerikai főhadiszállás döntése értelmében mégsem fog megvalósulni a projekt, a megvett telket pedig értékesíteni kívánja a cég.

Nem tudni, hogy az Apple miért nem fogja felépíteni a 2017-ben bejelentett adatközpontot.

Mindeközben az Apple továbbra is dolgozik a 40 ezres lélekszámú Viborgban lévő adatközpontján, azonban a közelmúltban ott sem ment minden rendben: áprilisban valamiféle elszámolási vita adódott az Apple és a fővállalkozó között, az utóbbi egy időre még a dolgozók javát is hazaküldte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!