Megkavarhatja a telefonnal fotózókat a Google

2019.06.13. 10:06

Júliustól megszűnik a Fotók és a Drive közti automatikus képküldözgetés.

Nem áll távol a Google-től az érthetetlenül összekapcsolt szolgáltatások üzemeltetése, a közeljövőben pedig egyszerűsítés címszó alatt a vállalat még azoknak is kellemetlen pilanatokat okozhat, akik eddig átlátták a Fotók és a Drive szolgáltatások sajátos viszonyát. Az androidos telefonjaikkal fotózóknak talán feltűnt, hogy a készülékeikre telepített Fotók alkalmazás automatikusan internetes biztonsági mentést készít a képeikről, ezek a fotók pedig egy opció bekapcsolása után a Google Drive felhőtárhelyükben is felbukkanhatnak.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Yuri Arcurs

Ez alapvetően nem rossz ötlet, azonban a cég szerint Fotók és a Drive közti felemás átjárhatóság összezavarja a felhasználók egy jókora táborát. Például sokan meglepődnek, mikor törölnek egy képet az egyik szolgáltatásból, mire az a másikból is eltűnik, de ennek ellenére ha szerkesztést végeznek a Fotókban, akkor a változtatások nem tűnnek fel a fotók Drive-ban lévő másolatain.

A fejfájást okozó furcsaságok megoldása helyett a Google most úgy döntött, hogy júliustól inkább megszünteti az átjárást a két szolgáltatás között:

a Fotók nem lesz képes többé automatikusan átküldeni a képeket a Drive-ba.

A cég szerint a felhasználók ettől függetlenül manuálisan átküldhetik majd a Fotókból a képeiket a Drive-ba, plusz a számítógépes Google Backup & Sync programmal egy füst alatt mindkét szolgáltatásba feltölthetik majd azokat.

Nem vagyunk meggyőződve arról, hogy a mostani változtatás után hirtelen minden kristálytisztává válik a mobilozók számára.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!