Feltörték az Apple iOS-t

apple iphone xs okostelefon eső smartphone rain
Aranyvasárnap is legyen kéznél az esernyő (Illusztráció).
Vágólapra másolva!
Egy izraeli cég szerint az eszközével hozzá lehet férni a mobilokon lévő adatokhoz.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években komolyan elkezdték szorongatni a hatóságok az Apple-t és a Google-t, hiszen az iOS-ben és az Androidban is elérhetővé vált a mobilok háttértárának a titkosítása, így a nyomozók jó ideje nem feltétlenül képesek hozzáférni a lefoglalt készülékeken lévő adatokhoz. Erre jelentős verseny alakult ki a Cellebrite és a Grayshift cégek között: ezek olyan hardvereket és szoftvereket készítenek, amelyekkel kikerülhetőek a mobilok védelmi vonalai, letölthető a háttértáruk tartalma.

Forrás: Apple

A hatóságoknak elsősorban az Apple okoz fejfájást, hiszen a cég eszközein alapértelmezetten aktív a háttértár titkosítása, ráadásul folyamatosan foltozgatja az említett duó által kihasznált sebezhetőségeket, próbálja elejét venni az iOS jövőbeli feltörésének.

Az Apple egy ideje kifejezetten sikeresen védte a telefonokon lévő adatokat, azonban a Cellebrite a napokban váratlanul bejelentette, hogy sikerült feltörnie az éppen aktuális szoftverét, így a crackelő termékét választó hatóságok az iOS 7.0-tól egészen

az iOS 12.3-ig képesek hozzáférni a iEszközökön lévő tartalmakhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!