Jövőre kaphat 5G-modemet az iPhone

apple iphone smartphone woman bed okostelefon
Vágólapra másolva!
A három modellből kettő támogathatja a technológiát.
Vágólapra másolva!

Ugyan az Apple egyre kevésbé nevezhető vezető innovátornak az okostelefonok piacán, azonban senki sem gondolta volna, hogy lemarad a konkurenciától az 5G bevezetése terén. A kialakult helyzetért nem a mérnökök a felelősek, hanem politikai és pénzügyi okai vannak: egyes licencdíjak kapcsán az Apple perre ment a Qualcommal, részben ezért is csak az Intel tudott volna 5G-s modemeket szállítani az eszközeibe, de legkorábban a 2020-as évjáratú modellektől kezdve.

Forrás: Bruno Cervera / Pexels

Időközben a Qualcomm és az Apple rendezte a vitáját, mire az Intel bejelentette az 5G-s modemek fejlesztésének a befejezését, gyakorlatilag kapitulált a piacról. Egyes pletykák szerint az Apple érdeklődik a frissen bezárt modemes üzletág felvásárlása iránt.

Az Apple ügyeiben felettébb járatos Ming-Chi Kuo elemző forrásai most megerősítették a korábbi pletykákat, melyek szerint az idei évben biztosan nem lesz 5G-s iPhone, lehetetlen már integrálni a termékekbe a technológiát.

Viszont jövőre már az Apple is felzárkózik az androidos gyártókhoz, a forrásai szerint a három 2020-as mobiljából kettő támogatni fogja az új generációs mobilhálózatokat.

Kuo szerint a 2020-as évjáratú iPhone XR 6,1 hüvelykes OLED kijelzőt kaphat, és legfeljebb 4G/LTE mobilhálózatokon tud majd kommunikálni, viszont az iPhone XS és iPhone XS Max jövő évi változatai már 5G-képesek lehetnek.

Az utóbbi két készülékről azt mondják a forrásai, hogy 5,45 és 6,7 hüvelykes megjelenítőkkel rendelkeznek majd, így a jelenleg kapható modellekhez képest

a középső iPhone kijelzője egy picit kisebbé, míg a legnagyobb méretű iPhone megjelenítője minden eddiginél nagyobbá válhat.

Kuo arra számít, hogy 2021-ben már mindhárom új iPhone 5G-képes lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!