Beperelte a pornóközvetítő trollokat a Twitch

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins streams during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A múlt hónapban turbózták fel egy halott játék profiloldalát.
Vágólapra másolva!

Kínos incidens történt májusban az elsősorban videojátékok élő közvetítésére kitalált Twitchen, egyes trollkodó felhasználók elkezdtek kellemetlen videókat közvetíteni a Valve megbukott Artifact kártyajátékának a profiloldalán. Ehhez csak azt kellett hazudniuk a Twitch rendszerének, hogy a játékkal játszanak.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Ethan Miller

A trollok többek közt pornót, Trónok harca epizódokat, továbbá erőszakos videókat közvetítettek a Twitchen, az egyikük a christchurchi mészárlás során készült mozgóképet streamelte. A problémára felfigyelve a Twitch elkezdte letiltani a trollkodásban résztvevő felhasználói fiókokat, azonban a rosszindulatú felhasználók újakat hoztak létre, és folytatták a vandalizmust.

A Twitchnek végül le kellett tiltania pár napra az újonnan létrehozott fiókok közvetítési jogát.

A szolgáltatás a héten bírósághoz fordult az incidens miatt, összesen száz anonim felhasználó ellen indított polgári pert, többek közt védjegyekkel való visszaélés, csalás, szerződésszegés, továbbá a platformjának jogosulatlan használata miatt. A cég szerint jelentős erőforrásai mentek el a helyzet kezelésére, ráadásul felhasználókat veszített a trollok akciója miatt.

Az Amazon tulajdonában lévő vállalat örökre ki akarja tiltani a kérdéses trollokat a Twitchről, továbbá kártérítést kérne tőlük.

A per tényleges elindításához persze a Twitchnek ki kell derítenie a trollok személyazonosságát. Ezt csak a netszolgáltatóikon keresztül tudja megtenni, már ha a bíró hajlandó lesz a szükséges adatok kiadására utasítani azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!