A múlt hónapban turbózták fel egy halott játék profiloldalát.

Kínos incidens történt májusban az elsősorban videojátékok élő közvetítésére kitalált Twitchen, egyes trollkodó felhasználók elkezdtek kellemetlen videókat közvetíteni a Valve megbukott Artifact kártyajátékának a profiloldalán. Ehhez csak azt kellett hazudniuk a Twitch rendszerének, hogy a játékkal játszanak.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/Ethan Miller

A trollok többek közt pornót, Trónok harca epizódokat, továbbá erőszakos videókat közvetítettek a Twitchen, az egyikük a christchurchi mészárlás során készült mozgóképet streamelte. A problémára felfigyelve a Twitch elkezdte letiltani a trollkodásban résztvevő felhasználói fiókokat, azonban a rosszindulatú felhasználók újakat hoztak létre, és folytatták a vandalizmust.

A Twitchnek végül le kellett tiltania pár napra az újonnan létrehozott fiókok közvetítési jogát.

A szolgáltatás a héten bírósághoz fordult az incidens miatt, összesen száz anonim felhasználó ellen indított polgári pert, többek közt védjegyekkel való visszaélés, csalás, szerződésszegés, továbbá a platformjának jogosulatlan használata miatt. A cég szerint jelentős erőforrásai mentek el a helyzet kezelésére, ráadásul felhasználókat veszített a trollok akciója miatt.

Az Amazon tulajdonában lévő vállalat örökre ki akarja tiltani a kérdéses trollokat a Twitchről, továbbá kártérítést kérne tőlük.

A per tényleges elindításához persze a Twitchnek ki kell derítenie a trollok személyazonosságát. Ezt csak a netszolgáltatóikon keresztül tudja megtenni, már ha a bíró hajlandó lesz a szükséges adatok kiadására utasítani azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!