Támogatja a Facebook kriptovalutáját a Vodafone

népszerű márkák galéria, vodafone
09 May 2018, Germany, Duesseldorf: The Vodafone logo in front of the headquarters of Vodafone Germany. Vodafone plans to buy large parts of the British broadband provider Liberty Global, among them the German cable network operator Unitymedia. According to Vodafone, the two companies agreed on a buying price of 18.4 billion euros. Photo: Federico Gambarini/dpa
Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg bejelentette a Facebook kriptovalutáját, amelynek célja, hogy könnyen elérhető pénzügyi szolgáltatásokhoz juttassa azt a több mint egymilliárd embert, akik nem férnek hozzá a hagyományos banki és pénzügyi szolgáltatásokhoz.
Vágólapra másolva!

A Libra-t a Libra Association elnevezésű nonprofit szervezet fogja kezelni, amely összesen 27 tagot számlál, köztük a Vodafone Csoportot. A Libra-hoz való csatlakozás összhangban van a Vodafone céljával, melynek lényege, hogy a jövő digitális társadalmában mindenki részesüljön annak előnyeiből.

Forrás: AFP/Federico Gambarini

A Vodafone Csoport is csatlakozott a Libra Association alapító tagjaihoz, amelynek célja a 2020-tól elérhető új kriptovaluta, a Libra pénzügyi infrastruktúrájának támogatása. A Libra küldetése, hogy csökkentse a nemzetközi pénzküldés költségeit és nehézségeit, valamint segítse a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. Világszerte ugyanis 1,7 milliárd ember él – főként a fejlődő országokban – akik nem férnek hozzá a hagyományos banki vagy pénzügyi szolgáltatásokhoz, nem tudnak készpénzt tartani maguknál, ugyanakkor van mobiltelefonjuk.

A Libra nevű kriptovaluta 2020-tól válik elérhetővé a működéséhez szükséges blokklánc-alapú hálózattal, de az árfolyama mögött valós érték fog állni.

A blockchain csökkenti a hagyományos bankrendszerre való támaszkodást. Az adatok különböző megbízható szervezetek által kezelt adatközpontokban oszlanak meg, köztük a Vodafone Csoport adatközpontjában. A szervezetek így képesek lesznek alacsony költségű pénzügyi szolgáltatások nyújtására a Libra blockchain-en és a Libra kriptovaluta használatával (pl. fizetési tárcák, megtakarítási számlák vagy nemzetközi pénzátutalás).

A Libra Association-ben résztvevő cégek mindegyike – köztük a Vodafone Csoport is – legalább 10 millió dolláros befektetéssel szállt be a szövetségbe, de a tervek szerint a 2020-as indulásra még többen, akár százan is beszállhatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!