Negyed óra alatt feltöltené a mobilok akkuját a Vivo

vivo super flashcharge gyorstöltő gyorstöltés
A Vivo szerint 13 perc alatt feltölt egy 4000 mAh-es akkut a Super FlashCharge technológiája
Vágólapra másolva!
A kínai gyártó 120 wattos gyorstöltési technológiával állt elő.
Vágólapra másolva!

Továbbra is egymásra licitálnak a kínai mobilgyártók a gyorstöltés terén, most épp a Vivo állítja azt, hogy minden idők leggyorsabb töltési megoldását sikerül kifejlesztenie. A cég szerint a Super FlashCharge technológiájával 13 perc alatt teljesen feltölthető nulláról egy 4000 milliamperes mobilakku, míg az 50 százalékos töltöttséghez elég 5 perc is.

A Vivo szerint 13 perc alatt feltölt egy 4000 mAh-es akkut a Super FlashCharge technológiája Forrás: Vivo

Mindez remekül hangzik, csak épp a rendkívül gyors töltés lényegében kivégzi az akkukat, nem véletlenül szenzációs a mostani bejelentés. Az önmagában hihető, hogy a cégnek sikerült megoldani a 120 wattos töltést, de nem világos, hogy képes-e garantálni a mobilakkuk esetében elvárt, legalább 2 évnyi korrekt teljesítményt. A kérdés azért is kulcsfontosságú, mert egyre kevesebb telefon akkuját lehet olcsón és házilagosan cserélni.

A Super FlashCharge-ot a jövő héten jelentheti be teljes egészében a cég, talán akkor kiderülhet, hogy tényleg az elvárt módon működik-e.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Xiaomi márciusban jelentette be a 100 wattos gyorstöltését, azonban még egyetlen olyan telefont sem dobott piacra, amelyik támogatná. A jelenlegi leggyorsabban feltölthető telefon az Oppo Find X Lamborghini Edition, ennek a 3400 mAh-es akkuja 35 perc alatt tölthető fel az 50 wattos Super VOOC töltővel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!