Száműzheti a gyerekeket mutató tartalmakat a YouTube

youtube
YouTube
Vágólapra másolva!
Nem tud mit kezdeni a pedofilokkal a vállalat, de akkor is nonszensz az ötlet.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel sokan hallották már a hírt, hogy a YouTube komoly pedofilproblémával küzd: egyes felhasználók olyan videókat keresnek, amelyeken gyerekek szexuálisan szuggesztívnek ítélt módon láthatóak, majd megosztják azok linkjeit és időbélyegeit a többi pedofillal. Az ügy sajtóban való robbanása után a YouTube tisztogatásba kezdett, rengeteg regisztrációt és kommentet törölt, plusz több tízmillió videónál letiltotta a hozzászólási lehetőséget, de jelenleg nem tud mit kezdeni a helyzettel.

YouTube Forrás: Fancycrave.com / Pexels

A The Wall Street Journal beszámolója szerint emiatt egészen megdöbbentő ötleten gondolkodnak a YouTube illetékesei:

teljesen vagy részlegesen száműznék a gyerekeket mutató videókat a YouTube Kids appba.

Ez erősen nonszensznek tűnik, hiszen nem világos, hogy milyen szempontok alapján maradhatna egy gyermeket is mutató videó a normál YouTube-on, vagy volna elérhető csak a YouTube Kids-en. Ráadásul ha sikerülne is aránylag tiszta szabályokat alkotni az ügyben, akkor is meg kellene valahogy oldani a szolgáltatásba felkerülő videók automatikus szortírozását.

Percenként 500 órányi videó kerül fel a YouTube-ra, ezek manuális válogatása szóba sem jöhet.

Mindezek után két tovább érdekes kérdés is akad. Mi történne az olyan videókkal, amelyeket az automata rendszer a YouTube Kids-re sorol be, de egyébként nem felelnek meg a gyerekbarát szolgáltatás tartalmi követelményeinek? És ami ennél is érdekesebb, hogy mi gátolná meg a pedofilokat abban, hogy a YouTube Kids alkalmazásban folytassák a tevékenységeiket?

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!