Jön a szereld magad iskolai PC

2019.06.23. 12:08

Sikerélményt adhat a gyerekeknek az összerakása.

A csináld magad típusú számítástechnikai oktatócsomagokat készítő Kano újabb termékkel állt elő: a Kano PC egy leszedhető billentyűzettel együtt szállított, windowsos iskolai táblagép, amelyet a gyerekeknek maguknak kell összeszerelniük.

Kano PCForrás: Kano

Persze a bonyolultság tekintetében nem egy klasszikus asztali PC építésére kell gondolni: a gyerekeknek csak az akkumulátort és a hangszórót kell installálniuk a táblagép házába, majd fel kell pattintaniuk egy átlátszó műanyag hátlapot az eszközre, végül pedig csatlakoztatniuk kell a klaviatúrát. A Kano szerint már ez is komoly sikerélményt adhat a gyerekeknek, segíthet felkelteni az érdeklődésüket a technológia iránt.

Kano PCForrás: Kano

A Kano PC október 21-től kezdve lesz globálisan megrendelhető, az S módba kapcsolt Windows 10-zel előtelepített eszközért 300 fontot (109 ezer forintot) kér a gyártó.

Ennyi pénzért sejthetően nem kell túlságosan sokra számítani: 11,6 hüvelykes érintőkijelzővel, Intel Atom x5-Z8350 processzorral, 4 GB memóriával, 64 GB eMMC háttértárral, Bluetooth 4.2 / WiFi 802.11n vezérlőkkel rendelkezik a gép.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!