Alacsony profilú gamer videokártya az MSI-tól

2019.06.26. 08:07

Sleeper jellegű számítógépekbe is jó választás lehet.

Pár évvel ezelőttig kevés tiszteletnek örvendtek az alacsony profilú videokártyák, hiszen szinte csak belépőkategóriás modelleket lehetett kapni ilyen formatervben, a gamerek sokáig elfelejthették a szokásosnál jóval vékonyabb, helytakarékos számítógépházak használatát. Szerencsére megváltozott a helyzet, a technikai fejlődésnek köszönhetően már ütőképes videokártyákat is rá lehet zsúfolni a kicsi áramköri lapokra.

MSI GeForce GTX 1650 4GT LPForrás: MSI

A legújabb efféle modellt az MSI jelentette be, a gyártó képes volt egy teljes értékű GeForce GTX 1650-et ilyen kis helyen szétteríteni. A megoldásának egyetlen negatívuma, hogy csak HDMI 2.0b és DVI-D videokimenetekkel rendelkezik, míg a megszokott méretű GTX 1650-eseken legalább egy DisplayPort is található.

Viszont ezen túlmenően nincs kompromisszum, a kártyával nagyon szépen futtathatóak Full HD felbontásban a legújabb játékok, csak egy kicsivel gyengébb a 3 GB-os GeForce GTX 1060-nál és a Radeon RX 570-nél.

A videokártyának kétféle változata létezik, az egyik az NVIDIA referencia órajeleit használja, azaz 1485 MHz az alapórajele, 1665 MHz a Boost-órajele, továbbá 8 GHz-es a memóriája. A másik változat a gyárilag jelképesen túlhajtott típus, ennek 1695 MHz a Boost-órajele, a másik két frekvenciához nem nyúlt hozzá az MSI. Mindebből sejthetően a termékek fogyasztása maradt a szokásos 75W, így nem igényelnek külön tápellátást, egy 300 wattos tápegységgel gond nélkül meghajthatóak.

MSI GeForce GTX 1650 4GT LPForrás: MSI

A további érdekesebb specifikációk közül kiemelhető a Turing grafikus architektúra, a 896 CUDA mag, és a 4 GB GDDR5 videomemória. A videokártyákhoz normál magasságú és alacsony profilú hátlapi rögzítő is jár, így vékonyka és szokványos méretű számítógépházakba is beszerelhető.

A termékek hivatalosan az MSI GeForce GTX 1650 4GT LP és MSI GeForce GTX 1650 4GT LP OC nevekre hallgatnak, a piacra kerülésük idejéről és az ajánlott áraikról nem beszélt a gyártó.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!