Mobilos walkie-talkie technológiát készített az Oppo

2019.06.27. 08:07

Alapvetően három kilométeres hatósugarú a MeshTalk.

Mindenkit váratlanul ért bejelentést tett az Oppo, a kínai mobilgyártó új MeshTalk technológiája walkie-talkie funkciót képes adni az okostelefonokhoz. A vállalat szerint úgy működik, hogy a bekapcsolásakor a mobilok létrehoznak egy ideiglenes kommunikációs hálózatot, amelynek abszolút ideális körülmények esetén 3 kilométer a hatótávolsága. Kivéve, ha egy bizonyos területen számos készülék támogatja a protokollt, a telefonok ugyanis átjátszóállomásként is üzemelnek, ezzel kiterjesztve a komplett hálózat hatósugarát.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Bikash Rauniyar

Az Oppo szerint a MeshTalk akkor jöhet jól, ha leállnak vagy túlterhelődnek a mobilhálózatok, és az internetre sem lehet csatlakozni a telefonokkal. Elsősorban nyilván vészhelyzetekről van szó, például természeti katasztrófa idején bizonyulhat óriási segítségnek a megoldás.

Egyelőre nem világos, hogy lehetőség van-e két specifikus mobil között titkosított kommunikációs csatornát létrehozni, ez a lehetőség nagy mértékben bővítené a felhasználási lehetőségeket. A cég szerint a protokollja rendkívül akkukímélő, a telefonok készenléti állapotban, folyamatosan működő MeshTalk mellett olyan 3 napig is üzemképesek maradhatnak.

A MeshTalkkal kapcsolatos további részletekről az eheti MWC Shanghai kiállításon kíván beszélni a gyártó.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!